3x de lekkerste alcoholvrije cocktails

Grote kans dat je in december genoeg wijntjes en prosecco’s gedronken hebt. Een beetje detoxen kan dus geen kwaad. Daarom hebben we 3x de lekkerste alcoholvrije cocktails op een rij gezet. Jep, zonder alcohol. Handig voor als je jarig bent vlak na de feestdagen. Komen ze!

Virgin mojito

We beginnen met een klassieker. Deze variant op een mojito van Lekkeretenmetlinda is met kokoswater. Een verrassend lekkere combi!

Dit heb je nodig

 1 limoen
– 2 takjes munt
– 10 ijsblokjes
– 150 ml kokoswater (ijskoud)
– 100 ml bruisend water
– cocktailstamper

Zo maak je de cocktail

Allereerst snijd je de helft van een limoen in 4 parten, de andere helft pers je uit in een glas. De helft van de muntblaadjes doe je hierbij en stamp je erdoorheen. Door het stampen komt er lekker veel smaak vrij. Dit kun je overigens gewoon doen met de achterkant van een houten pollepel als je geen cocktailstamper paraat hebt. Voeg nu de overige ingrediënten en de rest van je munt toe. Even roeren en tada! Een van onze favoriete alcoholvrije cocktails is gemaakt.

Tip: gooi een grotere hoeveelheid van alle ingrediënten in een grote kom in plaats van een glas. Handig als je extra veel wilt maken voor je gasten.

Bron: Lekker eten met Linda


Pink Lady Detox

We vonden een drankje genaamd Pink Lady Detox. In het kader van goede voornemens klinkt deze alcoholvrije cocktail als een perfect idee. We hebben hem zelf direct gemaakt. Geloof ons, dit wil je.

Dit heb je nodig

– 1 grapefruit
– 2 appels
– 1 doosje rood fruit
– blaadje munt of basilicum ter garnering
– schijfje kiwi of sinaasappel voor op de rand
– slow juicer

Zo maak je de cocktail

Je begint met een simpele truc. Namelijk de glazen in de koelkast zetten. Zo blijven de drankjes langer koel wanneer je ze ingeschonken hebt. Hierna pers je al het fruit in de slow juicer en schenk je ze in glazen. Garneer dit met de blaadjes munt of basilicum en maak het af met een schijfje sinaasappel of kiwi op de rand. Serveer direct en slurpen maar!

Bron: Inge van Haselen


Cocktail van Jasmijn thee, gember en munt

Cocktails met thee. Klinkt misschien niet heel spannend, maar je kunt met thee dus hele lekkere cocktails maken! Ga bijvoorbeeld voor dit recept van Fabienne. Lekker kruidig en het staat ook nog eens gezellig. Het oog wil tenslotte ook wat! 

Dit heb je nodig

– Jasmijn thee (verse thee is het lekkerst)
– gekookt water
– 3 plakjes gember
– een handje verse munt
– 1 schepje suiker (optioneel)
– 10 ijsblokjes
– een leuk glas

Zo maak je de cocktail

Vul je glas voor 1/3 met kokend water en laat de thee met eventueel het schepje suiker tien minuten intrekken. Dit laat je 30 minuten afkoelen in de koelkast. Nu voeg je de munt en gember toe en laat je het nog eens 30 minuten afkoelen, zo kunnen de smaken goed intrekken en kan jij intussen de hapjes klaarmaken. Als laatste crush je de ijsblokjes in de blender en voeg je alles samen in een glas. Topcombinatie!

Bron: Good To Be You


Welke van deze alcoholvrije cocktails lijkt jou het lekkerst?