Maak je feest compleet met je eigen Gin-tonic bar!

Van dit fantastische idee schiet je toch spontaan vol? Beeld je even in; je eigen gin-tonic bar. In de tuin bijvoorbeeld. Met al je vriendinnen nippend aan jullie favoriete drankje. De één een kruidig exemplaar, de ander een fruitige variant. Cheers lady’s! De perfecte gin-tonic bar maak je zo:

Begin met een goede gin

Er zijn talloze soorten gin. Kies een paar verschillende. Zo is Hendrick’s Gin zacht en bloemig en Rutte Celery kruidig. Beide aanraders. Wil je zelf kiezen? Houd van te voren gewoon een gin proeverij-tje. Ook geen straf.

Vergeet de literflessen tonic niet

Het komt erop neer dat het grootste gedeelte van de drankjes bestaan uit tonic. Hier moet je dus niet op bezuinigen. De glazen flesjes van o.a. Schweppes premium en Fever Tree zijn aanraders waarbij het koolzuur goed intact blijft. Staat ook nog eens stukken beter dan plastic literflessen.

gin tonic

Whiteonricecouple.com

Doseer de drankjes

Uit de losse pols gin tonic’s maken is geen goed idee. Pak het professioneel aan en zorg dat je de perfecte verhoudingen serveert. Dit is overigens heel simpel op te lossen door een bar maatje aan te schaffen. Deze koop je o.a. bij Bol.com. Alles voor de ultieme Gin tonic beleving!

Hoe meer ijs hoe beter

Laten we eerst een fabel de wereld uit helpen: een gin tonic wordt niet waterig van veel ijs. Een ijskoude gin-tonic is juist een must! Hoe meer ijs, hoe kouder het drankje dus hoe minder snel het ijs smelt. Niet vergeten genoeg ijsblokjes in te slaan dus.

gin tonic

Bron: Lifestylezz.com

Een goed glas

Een heerlijk groot rond vissenkom-glas. Dat is toch wel de favoriet om een gin tonic uit te drinken! Mooie alternatieven zijn longdrink glazen of whiskyglazen. Het belangrijkste is dat er genoeg ijs in kan.

Top hem af

Het leuke aan je eigen gin-tonic bar is dat iedereen zijn eigen twist aan zijn of haar drankje kan geven. Zet verschillende toppings klaar waarmee je je drankje kan garneren. Wees creatief, de mogelijkheden zijn eindeloos. Voorbeelden van lekkere toppings voor in een gin-tonic zijn de volgende:

Fruitig: citroen, grapefruit, blauwe bessen, bramen, limoen, aardbijen, perzik.

Kruidig: rozemarijn, munt, salie, tijm, steranijs, gember, rode of zwarte peper

Mix en matchen maar!

gin tonic

Bron: Onekingslane.com

Kleed de bar leuk aan

Naast een goede gin-tonic wil je natuurlijk ook dat het er allemaal gezellig uit ziet. Kleed de bar dus leuk aan! Zet bijvoorbeeld een plant neer. Groen is altijd een goed idee. Zorg er ook voor dat de garneringen in mooie schaaltjes staan tentoongesteld. Verder kun je denken aan sfeervolle lampjes en trek vooral de leukste accessoires uit je huis.

gin tonic

Bron: Onekingslane.com

Nu is jouw eigen gin tonic bar een feit! Lijkt het je relaxed om alles tot in de puntjes geregeld te hebben zonder stress? Bekijk dan onze mogelijkheden.